Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eigenaren weggeknipte fietsen krijgen nieuw slot na fout DIVV

26 mei 2014, 13.56 uur · Aangepast 28 mei 2014, 14.00 uur

De DIVV lijkt zichzelf te hebben opgezadeld met een financiële tegenvaller. Op het parkeerdek achter het Centraal Station zijn tientallen fietsen weggeknipt en nu blijkt dat de DIVV de kosten van nieuwe sloten zal moeten gaan vergoeden.

Fietsenbezitters meldden vanochtend aan AT5 dat er vorige week nog een bord stond dat de fietsen voor 2 juni weggehaald moesten worden, dit i.v.m. renovatiewerkzaamheden. 'Er is nu een sticker overheen geplakt met 26 mei, de sloten worden doorgeknipt en de fietsen worden ingeladen.'

Volgens de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer klopt de datum op het bord, deze is 26 mei. Maar deze borden moeten er minimaal negen dagen van tevoren staan, dit om iedereen zoveel mogelijk de gelegenheid te geven zijn fiets weg te halen. De borden achter het CS staan er sinds zes dagen, te kort dus.

De honderden fietsen die vandaag zijn weggeknipt, kunnen daarom gratis worden opgehaald (i.p.v. de gebruikelijke tien euro). Ook zullen fietseigenaren hun kapotte slot tot een bedrag van vijftig euro vergoed krijgen. Er zijn in totaal tachtig fietsen weggehaald. 

Renovatie
De fietsen moesten worden weggehaald zodat er nieuwe fietsenrekken geplaatst konden worden. Met de nieuwe rekken wordt de capaciteit met 1000 plekken uitgebreid.