112

NL
V

Woningovervallers vragen losgeld voor gestolen juwelen

27 mei 2014, 12.24 uur · Aangepast 28 mei 2014, 18.10 uur

Een bejaard echtpaar uit Amstelveen dat in februari thuis werd overvallen, is recent door de daders per brief benaderd. De overvallers willen losgeld hebben, alleen dan geven ze de gestolen juwelen en kunstwerken terug.

Twee gemaskerde mannen drongen op 18 februari de woning aan de Rembrandtweg binnen, de 77-jarige vrouw en haar 81-jarige echtgenoot werden vastgebonden en ernstig bedreigd. De daders gingen er vandoor met al hun kunstwerken en sieraden. 

De politie vermoedt nu dat de overvallers moeite hebben om de buit kwijt te raken. Donderdagmiddag 17 april is er een tas met een deel van de buit aan de voordeur van de woning gehangen. Ook is er een brief bezorgd waarin staat dat de hele buit wordt terugbezorgd mits er losgeld wordt betaald.

Er wordt niet ingegaan op de eis, drie dagen later op 20 april wordt er opnieuw een brief bezorgd. Vermoedelijk is het in beide gevallen dezelfde man geweest die de brief bezorgd heeft. Het was een blanke man van tussen de 20 en 30 jaar oud met een tenger postuur en kort haar.

Dinsdag en woensdag wordt er in Opsporing Verzocht en Bureau 020 aandacht besteed aan de zaak.