Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Twee granaten naar binnen bij garagebedrijf'

27 mei 2014, 18.50 uur · Aangepast 29 mei 2014, 19.00 uur

Bij de aanslag zondagavond op het autobedrijf Germany Cars op het bedrijventerrein de Heining, zijn twee handgranaten gebruikt.

Dit vermoeden spreekt eigenaar Oguz Badal dinsdag uit in gesprek met AT5.  De aanslag van zondagavond heeft nogal wat schade aangericht. En niet alleen materiële schade. De garage-eigenaar is zich wezenloos geschrokken en zijn personeel durft uit angst nu niet meer te komen werken. Hij heeft geen flauw idee wie er achter deze aanslag kan zitten.

'Muren, deuren, het dak en twee auto's van klanten zijn beschadigd', zegt Badal dinsdag. 'We hebben nog geluk gehad. We hebben hier ook gasflessen staan namelijk, die zijn gelukkig niet ontploft'. De schrik zit er in ieder geval goed in. 'Ik ben bang ja, maar ik moet door. Wat moet je anders? Ik verdien hier mijn brood'. 

De voorbije weken is er al ingebroken in de zaak van Badal. Ook brak er brand uit. 'En nu een granaat', verzucht hij. 'Wie weet wat er de volgende keer gebeurt. Welke gek doet dit en hoe kom je aan een granaat? We zijn een autobedrijf, vijanden die dit kunnen doen hebben we niet'.