Start van hoofdcontent

Stad

nl

FIOD onderzoekt fraude Slotervaartziekenhuis

29 mei 2014, 18.56 uur · Aangepast 30 mei 2014, 11.31 uur

Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar de oud-bestuurster van het Slotervaartziekenhuis, Aysel Erbudak.

Zij wordt samen met twee mannen van 56 en 44 jaar verdacht van zorgfraude, bestaande uit valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen van de inkomsten uit die oplichting. Dat bevestigt de FIOD na berichtgeving van de NOS.

De omstreden voormalig bestuursvoorzitter zou meer dan 1.000.000 euro zorggeld hebben onttrokken aan het ziekenhuis. Het OM verdenkt Erbudak ervan dat geld uit de kas te hebben gebruikt voor een mislukte grondaankoop in Turkije. De twee mannelijke verdachten zouden valse facturen hebben gestuurd. De FIOD onderzoekt de zaak.

Foutieve facturen
Het OM wil het bericht noch ontkennen, noch bevestigen en wil alleen kwijt dat 'een 47-jarige vrouw wordt verdacht van het indienen van foutieve facturen in 2008 namens een bedrijf'.

Erbudak heeft laten weten dat ze dinsdag heeft gepraat met de FIOD en dat ze blij is met het uitvoerige onderzoek. 'Eerder heeft de civiele rechter in Utrecht geoordeeld dat de facturen in kwestie niet ondeugdelijk of valselijk zijn opgemaakt'. zegt ze tegen AT5. 'Ik heb alle vertrouwen in de uitkomst van het lopende onderzoek.'