Start van hoofdcontent

Stad

nl

PvdA stelt vragen over verkoop aula begraafplaats Vredenhof

30 mei 2014, 12.37 uur · Aangepast 30 mei 2014, 20.29 uur

De PvdA heeft vragen gesteld over de geplande verkoop van de aula van begraafplaats Vredenhof aan de Haarlemmerweg.

Door de geplande verkoop zouden er geen uitvaartdiensten meer gehouden kunnen worden bij de begraafplaats. Vooral Jordanese Amsterdammers reageerden boos op uitvaartverzorger PC Hooft. Zij vrezen onder meer dat het karakter van de begraafplaats wordt aangetast.

'De PvdA is van mening dat de omgeving en uitstraling van een begraafplaats belangrijk zijn voor de nabestaanden of voor degene die bij leven reeds een graf kiest en koopt', schrijft de partij vrijdag. 'De PvdA zou graag zien dat de PC en de nabestaanden met elkaar in gesprek gaan om een oplossing te vinden voor de aula. Hiervoor is dan in ieder geval een pas op de plaats nodig om partijen voldoende tijd te geven om de alternatieven uit te werken'.

Zo zouden nabestaanden en andere Amsterdammers bereid zijn de aula over te nemen. Volgens de PvdA moet deze mogelijkheid worden onderzocht.

'Verkoop noodzakelijk'
PC Hooft benadrukt vrijdag dat de aula verkocht moet worden om de begraafplaats kostendekkend te houden. 'Begraafplaats Vredenhof zal bij verkoop de nieuwe bestemming kritisch beoordelen, zodat het pand een passende functie krijgt, rekening houdend met de naast gelegen begraafplaats', zo schrijft PC Hooft.

Komende zondag staat overigens een muzikale demonstratie gepland bij de begraafplaats.