Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amstelring vraagt ontslag aan voor 139 werknemers

2 juni 2014, 12.48 uur · Aangepast 4 juni 2014, 22.40 uur

Zorgorganisatie Amstelring heeft ontslag aangevraagd voor 139 van zijn medewerkers.

Amstelring ziet zich tot deze stap genoodzaakt door de krimpende AWBZ. In een periode van twee jaar zullen drie Amsterdamse locaties (Sint Jacob, verpleeghuis De Drie Hoven en Willem Dreeshuis) geheel of gedeeltelijk sluiten.

De vestigingen die wel openblijven zullen in dezelfde periode een kwaliteitsinjectie krijgen, deze is nodig omdat er cliënten bijkomen met complexere en zwaardere zorgvragen. Een groot deel van de 139 werknemers die worden ontslagen, zijn niet hoog genoeg opgeleid.

'Wij realiseren ons terdege dat een nieuwe baan vinden geen vanzelfsprekendheid is voor minder hoog opgeleide zorgcollega’s. Dit ondanks de faciliteiten die ons sociaal plan biedt. Daarom proberen we samen met anderen de kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren', zegt Eric Hisgen, de voorzitter van de Raad van Bestuur.

FNV bezorgd
Abvakabo FNV zegt zich grote zorgen te maken om het massaontslag. De vakbond vreest dat de komende jaren tot wel 700 medewerkers hun baan verliezen en nog veel meer cliënten hun zorg. De vakbond heeft daarom geen fiat gegeven aan het sociaal plan dat de zorgorganisatie heeft voorgesteld.