0
Whatsapp

112

Vier overvallen binnen acht uur, politie zoekt getuigen

4 juni 2014, 14.14 uur · Aangepast 6 juni 2014, 14.15 uur

De politie heeft er druk mee vandaag, dinsdag werden tussen 17.00 uur en 01.00 uur op vier verschillende plaatsen in de stad overvallen gepleegd. Er wordt nu druk gezocht naar getuigen.

De eerste was op een pop-up store aan het Gerard Douplein in De Pijp, daar kwamen rond 17.00 uur drie mannen binnenlopen die de medewerkster bedreigden. Hier zijn geen wapens gebruikt, de drie gingen er in een zwarte stationwagen met een onbekend geldbedrag er vandoor. 

De drie waren tussen 40 en 50 jaar oud en spraken gebrekkig Nederlands. Eén van hen heeft een dikke buik, wat langer donker haar en een onverzorgde baard. Een ander is kaal, ongeveer 1.70 meter lang en hij droeg die middag een donkerkleurige leren jas.

Zonnestudio Pieter Calandlaan
Twee lichtgetinte jongens van tussen de 17 en 20 jaar oud liepen met bedekte gezichten rond 19.30 uur een zonnestudio aan de Pieter Calandlaan binnen

Zij bedreigden een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gingen er met een geldbedrag vandoor. Zij vluchtten op een scooter in de richting van Meer en Vaart.

Belwinkel Staatsliedenbuurt
De derde was een poging overval, die rond 23.30 plaatsvond op een belwinkel in de Staatsliedenbuurt. Drie donkergetinte mannen kwamen binnen en bedreigden een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De medewerker verzette zich en de overvallers gingen er zonder buit vandoor.

Café Blek
Een donkere man kwam rond 01.00 uur het café, waar ook nog enkele klanten aanwezig waren, binnen met iets wat op een pistool lijkt en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag is hij er te voet vandoor gegaan. Hij was ongeveer 1.75-1.80 groot en droeg donkerkleurige kleding.

Getuigen
De politie hoopt in contact te komen met mensen die meer kunnen vertellen over deze overvallen, zij kunnen zich melden via 0900-8844. 

Whatsapp