Start van hoofdcontent

video

nl

Rochdale betaalde 8.500 euro per maand voor Maserati

6 juni 2014, 14.18 uur · Aangepast 8 juni 2014, 14.30 uur

De Maserati waarin oud-directeur van Rochdale Hubert Möllenkamp in rondreed, kostte de woningcorporatie 8.500 euro per maand aan leasekosten. Let wel, dit was inclusief een chauffeur.

Dat werd duidelijk vanochtend tijdens het verhoor door de parlementaire enquetecommissie Woningcorporaties. In een rapport van de Raad van Commissarissen noemde Möllenkamp een Maserati een jongensdroom, iets wat hij zelf niet kan herinneren.

Wel zegt Möllenkamp dat de keuze voor een Maserati een verkeerde was, 'Ik vond het een mooie auto. Maar het was niet het meest gewenste merk. Dat had ik achteraf niet moeten doen.' De commissie wilde ook weten wat er na mei 2007 met de auto is gedaan. Möllenkamp ontkent echter na die tijd de auto privé te hebben gebruikt.

Verder werd Möllenkamp ook aan de tand gevoeld over de tweedaagse bedrijfsfeesten van Rochdale. Daarbij werd hij zelf als 'ster' tevoorschijn getoverd door illusionist Hans Klok. Op de vraag of hij sober en doelmatig heeft gehandeld, antwoordde Möllenkamp, 'Als u de feesten buiten beschouwing laat, vind ik van wel'.

Als er iemand flamboyant was binnen Rochdale, dan is het zijn mededirecteur John van Nimwegen, zei Möllenkamp nog. Deze wordt later vandaag gehoord door de enquetecommissie.

Frankemaheerd nu agenda #EnqueteWocoTK project waar ik als wethouder gemeentelijke borging weigerde Mollenkamp nooit zo woest gezien @AT5

— tjeerd herrema (@HerremaTjeerd) June 6, 2014