Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nuon waarschuwt speelse activisten voor gevaar

13 juni 2014, 15.27 uur · Aangepast 14 juni 2014, 18.58 uur

De kolencentrale van Nuon is morgen doelwit van speelse activisten. Maar dat kan heel gevaarlijk worden, waarschuwt de energieproducent.

Onder de naam 'Climate Games' organiseren activisten een soort spelletje rond de kolencentrale aan de Hemweg in de haven. Aan het eind van de spelletjes rond de centrale volgt een prijsuitreiking.

Een woordvoerder van Nuon zegt dat zij zich grote zorgen maakt om de oproep van Climate Games. Ze verwachten dat de activisten over de hekken rond de centrale willen klimmen. 'Daar staan allemaal hele gevaarlijke dingen. Mensen kunnen echt niet op dit terrein komen. Het is niet voor niks afgesloten. Het kan hele gevaarlijke situaties opleveren', aldus Nuon.

Volgens de activisten kunnen juist vervuilende energiecentrales gevaarlijke situaties opleveren voor de aardbol.

UPDATE 16:55 uur:
Actiefonds XminY, dat de actie steunt, heeft inmiddels een brief ontvangen van de advocaat van Nuon. Hierin vraagt de energieleverancier het fonds de steun voor de actie in te trekken. Als XminY dit niet doet, dreigt Nuon het fonds aansprakelijk te stellen voor de schade, die het bedrijf denkt op te lopen door de actie