Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Nachtwachtlaan zijn autokrakers zat

16 juni 2014, 01.04 uur · Aangepast 18 juni 2014, 01.15 uur

Auto-eigenaren aan de Nachtwachtlaan in Slotervaart worden al tijden geteisterd door autokrakers. Iedere week worden de ruiten van auto's ingetikt. De bewoners pleiten voor extra controle van de politie.

'De afgelopen dagen ligt er ontzettend veel glas en ik denk dat het iedere nacht wel een stuk of zeven of tien auto's zijn', legt een buurtbewoonster uit. 'De mensen zijn bang als er bezoek komt 's avonds. Dan waarschuwen we ze van "jongens pas op je auto"', vertelt een andere buurtbewoner.

Volgens de bewoners is het een geliefde plek voor autokrakers omdat de straat 's nachts erg donker is en er ook geen cameratoezicht aanwezig is. 'Je hebt daar de snelweg, dus het is hier heel donker en die mensen in die flats die hebben er geen goed uitzicht op. Dikke glazen ook, dus je hoort ook niks.'

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud zegt tegen Het Parool het probleem te kennen, maar is nog niet van plan cameratoezicht in te zetten. Hij heeft buurtveiligheidsteams, de politie en straatcoaches gevraagd om meer aandacht aan het gebied te besteden.