Start van hoofdcontent

Stad

nl

Straatrover claimt Lambertus Zijlplein: 'Ik ben hier de baas'

21 juni 2014, 13.42 uur · Aangepast 22 juni 2014, 12.17 uur

Twee mannen hebben donderdagmiddag 10 april op het Lambertus Zijlplein in West een dertigjarige man beroofd van zijn mobiele telefoon.

Het slachtoffer moet omstreeks 12.30 uur onder dwang met de twee mannen mee naar een poortje naast de sigarenboer, vlakbij Albert Heijn.

In deze onderdoorgang wordt hij geslagen en met een mes bedreigd. 'Dit is mijn plein, ik ben hier de baas', zegt één van de rovers nog. De politie vermoedt daarom dat de daders bekend zijn in de buurt.

Het slachtoffer is na de beroving nog op zijn fiets achter de verdachten aangereden. In de buurt van de Nolenstraat raakt hij zijn berovers kwijt.

Signalement
Eén verdachte is een man met een donkere huidskleur, hij droeg een donkerblauw Nike petje, een blauw trainingsjack en een donkerkleurige spijkerbroek. De tweede is een lichtgetinte man met een stoppeltjes baard en gemillimeterd haar. Hij droeg een spijkerbroek en een rode bodywarmer met grijze mouwen en een grijze capuchon.

Getuigen gezocht
Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie op 0800-7000. Dit kan ook anoniemn via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.