Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Louis van Gaal houdt niet van Brazilianen'

22 juni 2014, 15.02 uur · Aangepast 24 juni 2014, 15.15 uur

Louis van Gaal houdt niet van Brazilianen. Dat zegt oud-Ajacied en wereldkampioen Márcio Santos in het AT5-programma AT Cinco.

Volgens Santos is het 'bewezen' dat de bondscoach niet veel op heeft met Braziliaanse voetballers. Dat was zo in zijn geval bij Ajax, maar ook later bij Barcelona toen Van Gaal het aan de stok kreeg met sterspeler Rivaldo.

De Braziliaanse Amsterdammer Jacob Kurc haalde Santos destijds naar Ajax. Dat de verdediger hier niet slaagde, lag volgens Kurc niet aan hem zelf. 'Márcio is een lieve, rustige jongen. De enige fout die hij heeft gemaakt? Toen hij zei dat hij niet bang was voor de concurrentie omdat hij de wereldkampioen was.'

Hersenbloeding
Marcio Santos werd in 1994 met Brazilië wereldkampioen. Een jaar later kwam hij naar Ajax als beoogde opvolger van Frank Rijkaard. Santos verloor de concurrentiestrijd in de verdediging echter van Frank de Boer en Winston Bogarde.

In 2008 kreeg hij een hersenbloeding. Tegen AT Cinco zegt de voormalige verdediger daarvan volledig te zijn hersteld. Tijdens het WK speelt hij met het kampioenselftal van weleer demonstratiewedstrijden.

Bekijk hier de hele aflevering van AT Cinco. Alle afleveringen van AT5's wk-programma vind je hier.