Start van hoofdcontent

Stad

nl

VIDEO Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging

23 juni 2014, 09.42 uur · Aangepast 25 juni 2014, 09.45 uur

De politie zette vannacht de achtervolging in op een man die wegvluchtte bij een politieactie op de TT Vasumweg in Noord. Op videobeelden is te zien dat daarbij een waarschuwingsschot gelost werd.

Even na middernacht kwam de politie af op een melding van een schietpartij in het pand. Toen de agenten buiten stonden te overleggen, klom er een man door een raam naar buiten die er te voet vandoor ging.

Op de beelden is te zien dat de man meerdere keren gesommeerd wordt te stoppen. Als hij dat niet doet, lost de politie een schot. De man geeft zich vervolgens over. Bij zijn aanhouding blijkt dat de man nog acht dagen cel moet uitzitten voor een ander delict. Meerdere personen die in het pand aanwezig waren, zijn even aangehouden en vervolgens heengezonden.

De politie zegt te vermoeden dat er illegaal gegokt wordt in het pand. In het verleden werd het pand al eerder bezocht door agenten omdat dat vermoeden bestond. Werknemers van omliggende bedrijven aan de TT Vasumweg bevestigen die verdenkingen. Het is nog niet duidelijk wat de gemeente met het pand zal gaan doen.

In het pand werd na onderzoek geen pistool aangetroffen. Ook zijn er geen andere aanwijzingen dat er binnen geschoten zou zijn.