Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Mijn radicaliserende zoon had gestopt kunnen worden'

23 juni 2014, 13.19 uur · Aangepast 25 juni 2014, 13.30 uur

Burgemeester Van der Laan zegt dat de gemeente mogelijk radicaliserende jongeren goed in de gaten houdt, Farid Bouamran ziet dat anders.

Hij vindt dat de hulpverleners in het geval van zijn zoon Achraf heel slecht hebben gehandeld. Voor zijn verdwijning merkte Farid dat zijn zoon via internet contact had met extremisten, Farid zocht meteen contact met het Meld- en Adviespunt Radicalisering. 'Ze zeiden mij dat ze hem niet gingen verliezen, ik moest hun vertrouwen. Ze waren snel maar wat hebben ze gedaan?'

Burgemeester Van der Laan legt uit: 'We nemen na een dergelijke melding contact op en ook met de omgeving van zo'n persoon. Als het zorgelijk is, maken we een plan van aanpak. In dit specifieke geval is de zoon vertrokken voordat dit plan gereed was. Er wordt snel opgetreden maar je kan te laat zijn, zoals in dit geval'.

Voor Farid uiteraard een teleurstellende medeling. 'Burgemeester, dat doet mij heel erg pijn. Ik wil u graag uitleggen wat er mis is gegaan.' Hij sprak zijn zoon voor het laatst in maart via Facebook, Achraf bevond zich toen in Turkije, vlakbij de Syrische grens.