Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Ik hoorde echt een doodsgil'

26 juni 2014, 15.49 uur · Aangepast 28 juni 2014, 16.00 uur

Getuigen van de dubbele steekpartij in een juwelier aan de De Clercqstraat konden nauwelijks beseffen wat ze meemaakten.

'Ik hoorde echt een doodsgil', zegt een buurvrouw van de juwelier. Na een steekpartij in diens zaak liepen twee gewonden naar buiten. Beiden zakten snel naar de grond. 'Hij lag hier, de buurman, nog een beetje aan het schreeuwen', vertelt ze. De juwelier riep meteen dat de dader om de hoek probeerde te vluchten.

Volgens een andere getuige was de eigenaar neergestoken met een vork. 'Als je iemand met een vleesvork zo ziet lopen, heb je wel door dat het niet goed is', zegt zij.

Ook actrice Loes Luca was getuige van de steekpartij. 'Ik zat netjes achter een bakje yoghurt toen die man tegen mijn raam aan klapte. Verder waren er vrij snel mensen bij en heb ik me er niet verder mee bemoeid', zegt zij tegen AT5. 'Voor mij is het allemaal niet zo erg. Maar je moet je bedenken dat er twee mensen zijn neergestoken, waarvan de man die tegen mijn raam viel is overleden. Het is heel erg voor de buurt.'

Voor de nieuwe baas in West, Gerolf Bouwmeester (D66), is het al de zoveelste gewelddadige overval in zijn korte tijd als voorzitter van de bestuurscommissie. Op Twitter reageerde hij geschokt. 

Geschokt door incident De Clercqstraat. Gesproken met districtchef. Kan geen mededelingen doen, justitie onderzoekt de zaak. @020West

— Gerolf Bouwmeester (@GerolfJB) June 26, 2014