Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder Ollongren: 'Hotelstop centrum klinkt wel héél drastisch'

27 juni 2014, 20.33 uur · Aangepast 29 juni 2014, 22.02 uur

De nieuwe wethouder Economische Zaken, Kajsa Ollongren (D66) vindt een hotelstop in het centrum van de stad niet per se nodig.

Dit vertelde Ollongren vrijdagmiddag in het AT5-programma Dit wordt het Nieuws. 'Toerisme is heel belangrijk, het is een grote bron van inkomen voor Amsterdam. Ik denk alleen dat we meer te bieden hebben dan die paar dingen waar de meeste mensen hier naar toe gaan. Wat we moeten doen is het bezoek beter spreiden over de stad, daar zijn namelijk ook veel zaken die de moeite waard zijn'.

De drukte concentreert zich nu vooral op het centrum. In dit stadsdeel werd daarom een hotelstop afgekondigd. Iets waar Ollongren niet per se heil in lijkt te zien. ´Een hotelstop klinkt wel heel drastisch', stelt ze.

'Ik denk vooral dat je moet kijken naar wat is de vraag en wat is het aanbod en matcht dat goed met elkaar. Wel vind ik dat er ruimte moet blijven voor hotels.Voor ontwikkeling en vernieuwing van wat er is. En daar hoort bij dat er in Amsterdam, of dat nou in het centrum is of net daarbuiten, hotels zijn'.