Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moordenaar garagehouder gaat in beroep

18 februari 2009, 13.08 uur · Aangepast 20 februari 2009, 11.51 uur

De 17-jarige jongen die twee weken geleden 20 jaar celstraf kreeg wegens moord op de garagehouder Rick Haster gaat in beroep.

De 17-jarige jongen die twee weken geleden 20 jaar gevangenisstraf kreeg wegens de moord op garagehouder Rick Haster, is in hoger beroep gegaan. Kenneth C. was de eerste minderjarige die zo'n hoge straf kreeg in Nederland. Ook zijn 22-jarige mededader Martin M. legt zich niet bij zijn veroordeling neer. Hij kreeg eveneens 20 jaar cel.

Dat liet justitie woensdag weten. De twee neven brachten garagehouder Rick Haster in februari vorig jaar om het leven na een conflict over een verkochte auto. Zij bonden hem vast aan een motorblok en staken hem vele malen met een mes.

De rechtbank veroordeelde het tweetal tot hoge straffen vanwege het gruwelijke karakter van het misdrijf. Zij sprak van ,,een ogenschijnlijk koelbloedige en meedogenloze moord''. De straffen waren hoger dan de eis van justitie. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar cel tegen M. geëist en zes jaar cel en tbs tegen zijn minderjarige neef.

  • Hoogste straf ooit voor 17-jarige moordenaar van Rick Haster