Start van hoofdcontent

Stad

nl

VIDEO: Bakker Baard sluit zaak om Parool-recensie

30 juni 2014, 18.54 uur · Aangepast 2 juli 2014, 19.00 uur

Restauranteigenaar Simon de Boer, beter bekend als Bakker Baard, gaat zijn zaak sluiten.

De Boer heeft besloten zijn restaurant op te doeken na een recensie in Het Parool, zo schrijft de eigenaar van Bakker Baard in een bericht op Facebook. Niet dat het restaurant in de krant met de grond gelijk is gemaakt, integendeel, het etablissement kreeg een zeven, maar De Boer is het simpelweg niet eens met het schrijfwerk van recensent Hiske Versprille.

'Versprille noemt zich culinair recensent maar is dat niet. Wat blijft er over van onze rijkgeschakeerde eetcultuur als de ‘expert’ een simpele rouille mayonaise noemt louter omdat er ook ei en olie in zit', schrijft De Boer. Opvallend is overigens dat Versprille het in de recensie niet over mayonaise heeft gehad.

Omdat Het Parool het gewraakte stuk niet van de site af wil halen, heeft De Boer nu maar besloten zijn zaak te sluiten. 'Als Het Parool het Proefwerk niet van internet wil verwijderen, dan verwijder ik mijn zaak wel uit de werkelijkheid, zodat Proefwerk over Bakker Baard Diner er niet meer toe doet, omdat de zaak waarover de recensie gaat voorgoed gesloten is. Bakker Baard Diner liep het laatste half jaar bijzonder goed. Tja, er principes op na houden, is een dure aangelegenheid', aldus de eigenaar. 

Overigens geeft De Boer aan in een andere vorm en met een nieuwe naam terug te willen keren. 'En komt er dan weer eens een recensent langs, laten we hopen dat die dan van betere huize is'.