Start van hoofdcontent

Stad

nl

@Ikben020 begint een klooster in Zuidoost

14 juli 2014, 12.00 uur · Aangepast 14 juli 2014, 15.59 uur

Deze week komt de stem van de stad uit Zuidoost.

Johannes van den Akker, de man achter het Kleiburgklooster, geeft deze week namelijk invulling aan het @Ikben020-account. En zoals je van ons gewend bent stellen we deze nieuwe schrijver eerst even aan je voor!

Hoi Johannes! Wie ben je en waar kunnen we je van kennen?
Nou, ik ben dus Johannes van den Akker, een week lang stem van de stad. Ik woon in Zuidoost, aan de Gaasperplas en ga in de klusflat Kleiburg wonen om een klooster te beginnen.  Een plek om op adem te komen, onderdak te vinden of deel te nemen aan gebeden.

Vanuit het klooster zijn we ook bezig met bierbrouwen, een kloosterbier van Bijlmer bodem. Naast het opstarten van dit klooster ben ik als zzp-er bezig in de online media en met twee enthousiaste collega's zijn wij Firma Hoe Dan Wel gestart. Met deze firma verbinden wij de netwerkgeneratie met idealen aan ideële organisaties.

Hoe lang woon je al in Amsterdam?
Ik woon in Zuidoost sinds een jaar of zeven, aan de Gaasperplas (oa de locatie van OpenAir), een fantastisch groene omgeving. Ik woon daar met mijn vrouw en drie kinderen. Door mijn freelance bestaan werk ik op verschillende locaties in de stad. Bijvoorbeeld in de Oosterparkkerk (aan het Oosterpark), in de Hoftuin (achter de Hermitage) en natuurlijk ben ik vaak te vinden rondom de klusflat Kleiburg.

Wat kunnen we verwachten van jou als @Ikben020?
Eigenlijk heb ik nog geen idee. Jullie gaan Amsterdam zien door de ogen van een geboren Groninger die van de Bijlmer is gaan houden en daar een klooster gaat beginnen. En dat is misschien wel normaler dan je nu zou doen vermoeden.

Benieuwd naar het verhaal van Johannes? Volg deze week @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier