Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groot verdriet om overlijden jong Amsterdams stel

19 juli 2014, 13.41 uur · Aangepast 20 juli 2014, 11.52 uur · Foto: Zina (Facebook)

Meerdere culturele instellingen in de stad rouwen om het verlies van Tim Nieburg en Sascha Meijer. Het stel kwam afgelopen donderdag om bij de vliegramp in Oekraïne.

Nieburg stond midden in het culturele leven. Zo werkte hij in het verleden onder meer voor Toneelgroep Amsterdam, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en was hij productieleider bij theatergezelschap Zina. Meijer studeerde journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en schreef onder andere voor NRC.nl.

Op de Facebook-pagina van Zina werd vrijdag een bericht geplaatst, waarin stil gestaan wordt bij het overlijden van Nieburg: 'Mooie dartelende, rotsvaste, soepele Tim [...] onze fel roze harten gaan uit naar je laatste kompanen bij Oostpool, onze diepste innigheid naar je geliefde zus en moeder'. Oostpool is een Toneelgroep uit Arnhem waar Nieburg tot op heden werkzaam was. Oostpool heeft een overlijdensbericht op de website gezet. 

Clubs staan stil
Meerdere clubs in de stad hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur stil gestaan bij de vliegramp. Trouw Amsterdam aan de Wibautstraat laat op Facebook weten dat de gedachten in het bijzonder uitgaan naar Nieburg en Meijer, 'die dichtbij ons en onze vrienden stonden'. Nieburg was behalve werkzaam in de theaterwereld ook DJ. Hij draaide op verschillende feesten en voor online radiostation Red Light Radio. 

Nieburg werd geboren in Slotervaart. Ook dit weekend staan festivals in de stad stil bij slachtoffers van de vliegramp.

Verdriet om overlijden Tim Nieburg. Dank voor je betrokkenheid, humor en muziek. Sterkte voor dierbaren & collega’s @Oostpool, @Zinaplatform

— Toneelgroep A'dam (@tgamsterdam) July 18, 2014