Stad

NL
V

'Verongelukte Tessa studeerde Oorlogsrecht'

19 juli 2014, 17.02 uur · Aangepast 20 juli 2014, 03.00 uur · Foto: Facebook / Herdenking Tessa van der Sande

Op Facebook is een herdenkingspagina aangemaakt voor de 27-jarige Tessa van der Sande. De vrouw, die in de stad woonde, was met familie op weg naar Indonesië voor vakantie en verongelukte bij de vliegramp in Oekraïne.

Van der Sande werkte bij Amnesty International Nederland, voor een programma dat Afrikaanse mensenrechtenactivisten ondersteunt, zodat zij effectiever voor de rechten van mensen in de gemeenschap kunnen opkomen. Samen met haar broer Steven en ouders was zij onderweg naar Indonesië voor vakantie. 

Amnesty International heeft op Facebook een rouwbericht geplaatst. De organisatie laat weten mee te leven met de vriend van Van der Sande en met haar familie en vrienden. De herdenkingspagina voor de vrouw, die op Facebook is aangemaakt, wordt gevuld met condoleances en emotionele verhalen over de jonge vrouw.

Zo is onder meer te lezen dat Van der Sande cum laude afstudeerde in het Oorlogsrecht: 'Je vindt dat oorlog niet gevoerd mag worden, maar als het dan toch moet, dan wel volgens de regels. Zo blijven onschuldigen buiten schot. De ironie wil dat je in een vliegtuig zat dat boven oorlogsgebied wederrechtelijk uit het luchtruim is gehaald.'