Stad

NL
V

'Maandagavond minuut stilte op Museumplein'

21 juli 2014, 00.31 uur · Aangepast 23 juli 2014, 18.57 uur

Amsterdammer Menno Köhler probeert een herdenkingsactie voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 op touw te zetten.

Hij wil dat er maandag een minuut stilte wordt gehouden op het Museumplein. Het gaat niet alleen om herdenken, maar ook om Den Haag 'wakker te schudden', naar aanleiding van de berichten dat seperatisten barbaars omgaan met stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen. 

'Dit kan niet langer zo gaan. De nabestaanden moeten afscheid kunnen nemen van hun dierbaren en we moeten er achter komen wat er precies is gebeurd,' schrijft Köhler.

De actie moet maandagavond om half zeven beginnen, de uiteindelijke minuut stilte wordt om half acht gehouden. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden op deze Facebookpagina

Stille tocht
Kòhler is overigens niet de enige die een herdenkingsbijeenkomst organiseert vanwege de uit de lucht geschoten vlucht MH17. Een groepje andere Amsterdammers laat aan AT5 weten bezig te zijn met het organiseren van een stille tocht op de Dam. Die moet aanstaande woensdag om acht uur plaatsvinden, later komt daar ook een Facebookpagina van online.