Start van hoofdcontent

Stad

nl

Invalide Amsterdammer dupe van bezuiniging bij sleepdienst

21 juli 2014, 18.42 uur · Aangepast 22 juli 2014, 11.59 uur

Het gebeurt in Amsterdam regelmatig dat mensen bewust of onbewust hun auto parkeren op een plek die uitsluitend bedoeld is voor invaliden.

Het afgelopen jaar werden er ruim zeshonderd auto's van invalideparkeerplaatsen weggesleept. Maar alleen overdag, want door bezuinigingen kunnen invaliden de sleepdienst niet meer bellen na 23.00 uur 's avonds of voor 6.00 uur 's ochtends. Een wijziging die veel invaliden treft.

Hans Bruining is een van die invaliden. Voor zijn huis in West wordt regelmatig geparkeerd door mensen die niks op zijn parkeerplaats te zoeken hebben. En een eind rijden om een andere plek te zoeken is geen optie, want Bruining is slecht ter been. 

'Vooral 's avonds is het hier vaak raak', vertelt de balende bewoner. 'Mensen die op stap willen in de stad zetten hier hun auto neer. Ik ga regelmatig maar wat eerder naar huis als ik weg ben. Anders heb ik geen plekje meer'.

Voorstel
Stadstoezicht laat in een reactie weten momenteel te werken aan een voorstel om ook in de nachtelijke uren weer te kunnen slepen.