Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tóch kort geding tegen Appelsap

6 augustus 2014, 12.54 uur · Aangepast 8 augustus 2014, 00.49 uur

Actiegroep Omsingeling Oosterpark spant een kort geding aan tegen Appelsap om het festival zaterdag tegen te houden. De actiegroep vindt het onacceptabel dat het park de hele week voor een groot deel is afgesloten voor de opbouw van het festival.

In een bericht op Facebook schrijft de actiegroep dat er tot dinsdagavond is geprobeerd om een 'ludiek en constructief voorstel te doen', maar daar zou niet naar zijn geluisterd.

'Onrechtmatig'
Volgens de actievoerders zorgt het festival voor een aanslag op de bodem, slechte staat van het gras, land en wortels van de bomen. Bovendien zou de vergunning voor het festival onrechtmatig zijn afgegeven en zou deze niet zijn getoetst aan de klachtenprocedure van de buurtbewoners. Ook was het de bewoners niet duidelijk dat de helft van het park voor een week dicht zou gaan.

De actievoerders zeggen woensdag contact op te nemen met burgemeester Van der Laan en verantwoordelijke wethouder, om te vragen of de gemeente weet wat de schadepost zou zijn als de rechter de actiegroep in het gelijk stelt.

Al langer overhoop
De buurt ligt al langer overhoop met de organisatoren van Appelsap. In 2012 boog de deelraad in Oost zich nog over de kwestie.  Toen werd besloten dat het festival tot 2013 in het Oosterpark mocht blijven. Afgelopen januari werden omwonenden onaangenaam verrast dat het festival wederom in het park zou komen, omdat de geplande bomenkap in het park werd uitgesteld.

Met vertrouwen tegemoet
In een reactie laat het festival weten nog geen bericht van het stadsdeel of de rechtbank te hebben ontvangen. 'Mocht er onverhoopt toch een procedure worden gestart, dan zien we de uitkomst daarvan met vertrouwn tegemoet.' Het festival zegt zich nu te concentreren om een prachtig feest neer te zetten voor de stad en de buurt.

De actiegroep verwacht woensdag of uiterlijk donderdag naar de rechter te stappen.