Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kort geding tegen Appelsap weer van de baan

8 augustus 2014, 12.31 uur · Aangepast 8 augustus 2014, 16.26 uur

Actiegroep Omsingeling Oosterpark spant toch geen kort geding aan tegen de gemeente en festival Appelsap.

De actiegroep trok het kort geding vrijdagmorgen in. In een persverklaring namens de groep én festival Appelsap stellen beide partijen het belangrijk te vinden dat het Oosterpark een opknapbeurt krijgt.

'We vinden het allebei belangrijk dat er kritisch wordt gekeken naar de huidige plannen voor het project Verdubbeling Oosterpark, om er voor te zorgen dat de waarde van dit park voor iedereen gewaarborgd blijft. Actiegroep Omsingeling Oosterpark heeft Appelsap Fresh Music Festival aangegrepen om aandacht te vragen het project verdubbeling Oosterpark en de daarmee gepaard gaande bomenkap', aldus beide partijen. 

Langer gesteggel
En hiermee is de kous dus af, wat betreft het kort geding. Appelsap lag eerder al meerdere keren in de clinch met De Vrienden van het Oosterpark. De Actiegroep Omsingeling Oosterpark is min of meer ontstaan uit deze groep uit onvrede over de opstelling van De Vrienden.

Ernst Sonneveldt, van Omsingeling Oosterpark, stelde woensdag nog zijn lidmaatschap van deze groep te hebben opgezegd. 'Eerst knok je jarenlang en vervolgens teken je een overeenkomst. Dat is iets wat we met dit kort geding onder de aandacht wilden brengen'. Zijn actiegroep blijft zich overigens wel inzetten tegen de geplande kap van 450 bomen in het park.