Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Buitenlandse wagen eerder aan de wielklem'

15 augustus 2014, 10.55 uur · Aangepast 20 augustus 2014, 17.04 uur

Buitenlandse automobilisten die in 2013 een parkeerboete hebben gekregen betaalden slechts een op de tien keer daadwerkelijk het verschuldigde bedrag.

Dit schrijft De Telegraaf op basis van antwoorden op raadsvragen van D66-raadslid Jan-Bert Vroege. Slechts 12 procent van de geverbaliseerde parkeerders uit het buitenland heeft de boete in 2013 betaald, maar dankzij een deal met verschillende incassobedrijven moet 50 procent van de naheffingen alsnog worden verhaald op de overtreders. 

Parkeerbeheerder Cition heeft al extra maatregelen genomen. Zo krijgen buitenlandse auto's een boete opgeplakt met een verwijzing naar een Engelstalige website en gaan handhaver binnenkort op pad met een mobiel pinapparaat om boetes direct te innen. 

Wielklem
Maar hier is Vroege nog niet tevreden tevreden mee. Als het aan hem ligt moet het stadsbestuur het probleem rondom buitenlandse wanbetalers actief onder de aandacht moet brengen in Brussel en Den Haag. 'En verder moeten we de wielklem wellicht eerder dan nu gebruikelijk inzetten bij auto’s met buitenlandse kentekens die willens en wetens lak hebben aan de regels', stelt Vroege.