Start van hoofdcontent

Stad

nl

Video: uitgeprocedeerde asielzoekers naar oud schoolgebouw

16 augustus 2014, 20.29 uur · Aangepast 20 augustus 2014, 17.12 uur

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers in de Vluchtopvang hebben vanavond een gekraakt schoolgebouw aan de Zuidelijke Wandelweg nabij de RAI betrokken.

Eerder vandaag vertrok de groep uit de Vluchtopvang aan het Linnaeushof in Oost. Om omstreeks 18.30 uur kwam een eerste groep vluchtelingen aan bij het schoolgebouw, dat ongeveer een uur eerder gekraakt werd. Alle 120 vluchtelingen uit de Linaeushof zijn meeverhuisd naar het schoolgebouw. De school werd tot voor kort tijdelijk gebruikt door basisschool de Peetersschool.

Een woordvoerder van de groep vluchtelingen laat aan AT5 weten heel erg blij te zijn. 'De laatste dagen waren echt heel erg moeilijk, voor mij persoonlijk, maar ook voor alle andere mensen. Het was allemaal heel erg spannend, daarom zijn we nu ook heel erg opgelucht'. Zij liet ook weten dat het nog niet bekend is hoe lang de groep in de school kan blijven, daar hoopt ze later deze week meer duidelijkheid over te krijgen.

De asielzoekers kraakten op 10 juli het leegstaande pand aan het Linnaeushof in Oost, nadat ze waren gedwongen een voormalige gevangenis aan de Havenstraat te verlaten. Eerder verbleef de groep in een gekraakte kerk en een kantorencomplex.

Beelden Martin Damen