Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

'Ik hou van je'-kunstwerk is niet meer

18 augustus 2014, 18.43 uur · Aangepast 19 augustus 2014, 11.50 uur · Foto: Leonard van Munster

Het werd dagelijks gezien door duizenden automobilisten op de Ring A10 West: het 'Ik hou van je'-lichtkunstwerk van Leonard van Munster. Afgelopen weekend werd de installatie van het GAK-gebouw getakeld.

Eerder dit jaar, in februari, organiseerden bewoners van Bos en Lommer nog een bescheiden protest om te voorkomen dat het kunstwerk van het dak gehaald zou worden. Tevergeefs. De installatie moest van het dak vanwege de renovatie van het pand en ook omdat het niet als permanent werk vervaardigd is.

Het kwam werd twee jaar geleden op het dak van het voormalige Gemeenschappelijk Administratiekantoor te staan, op uitnodiging van Paradiso. De bedoeling was dat het twee maanden zou blijven staan, dat werden dus twee jaren. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst, stadsdeel West en een aantal particulieren hebben aangegeven dat ze het werk graag willen behouden.

Kunstenaar Leonard van Munster bespreekt met woningcorporatie Stadgenoot of de installatie terug geplaatst kan worden. Dan dient deze wel opnieuw gebouwd te worden, de vorige liefdevolle boodschap in neonletters is niet solide genoeg om als permanent kunstwerk te dienen.