Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Veiligheidsmaatregelen vanwege concert Acda en de Munnik Vondelpark

20 augustus 2014, 18.56 uur · Aangepast 21 augustus 2014, 11.42 uur

Er zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen om het concert van Acda en de Munnik zondag in het Vondelpark in goede banen te leiden. Op Facebook hebben bijna 40.000 mensen aangegeven het concert te bezoeken en dat zijn er te veel.

De belangstelling is zo groot omdat het optreden onderdeel is van de afscheidstoer van het duo. De organisatie van het optreden is geschrokken van de grote belangstelling, want slechts 4000 mensen kunnen het optreden bezoeken. Zo zegt organisator Frans de Vries. 

De organisatie verwacht echter niet dat de tienduizenden mensen die zeggen te komen, ook daadwerkelijk zullen komen. Na analyse van andere Facebookevenementen concludeert Frans dat er uiteindelijk maar 10 tot 15 procent uiteindelijk komt opdagen. Maar ook dan komen er te veel mensen. Daarom zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. 'Het eilandje waarop het openluchttheater ligt, kunnen we afsluiten met hekken en dat gaan we ook doen als het te druk wordt. De politie geeft aan wanneer zij het echt te vol vindt en dan is de toegang gesloten', aldus Frans.

Voor fans die bang zijn het concert te missen: er komt een tweede concert. Op vrijdag 29 augustus doen Acda en de Munnik hun kunstje nog een keer. Zij treden dan op tijdens de Uitmarkt op het Museumplein.