Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Asielzoekers vertrekken uit de Vluchtschool

23 augustus 2014, 12.24 uur · Aangepast 25 augustus 2014, 23.39 uur

De uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds vorige week in de zogenoemde vluchtschool verblijven, zijn zaterdagochtend weer aan het inpakken.

Donderdag en ook zaterdagochtend nog gaven de vluchtelingen aan dat ze zouden wachten tot de politie hen uit het gebouw zou zetten. Volgens een woordvoerster van de gemeente is de politie inmiddels aanwezig en pakt de groep vrijwillig hun spullen in. Er zou niemand zijn aangehouden.

Waar de groep van ongeveer 120 vluchtelingen nu heen moet, weet ze volgens een woordvoerder niet. De asielzoekers zwerven al bijna 2 jaar door de stad. Ze verbleven eerder in een gekraakte kerk (de Vluchtkerk), een kantorencomplex (de Vluchtflat) en een gekraakt pand aan het Linnaeushof (de Vluchtopvang).

Het gebouw wordt, volgens een brief die eerder deze week door burgemeester Eberhard van der Laan aan de gemeente is gestuurd, verbouwd. De bedoeling is dat halverwege september er een school voor speciaal onderwijs komt. Stichting Kolom, die het gebouw in beheer heeft, deed dan ook aangifte van een kraak. Vervolgens besloot het Openbaar Ministerie dat het gebouw snel ontruimd kon worden.