Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Festivalbezoekers mogen flesjes voortaan vullen

27 augustus 2014, 13.20 uur · Aangepast 30 augustus 2014, 20.54 uur

Burgemeester Van der Laan eist dat er bij alle festivals in de stad voortaan de mogelijkheid is om bekertjes of flesjes bij te vullen.

In juni kwamen er tientallen klachten over het drinkwaterbeleid op Open Air, waar geen flesjes gevuld mochten worden. 'Mijn flesje is voor mijn neus leeg gegooid nadat ik hem had gevuld met de woorden 'Jij eruit of je flesje weg'', zei een bezoeker. 

De VVD stelde vragen over de zogenaamde ''watergate'' en eiste dat je als festivalbezoeker voortaan wel je flesje met drinkwater kan vullen. De gemeente is het daarmee eens. 'Het college is van mening dat het niet voldoende is als water alleen direct uit de kraan kan worden gedronken.'

Raadslid Daniel van der Ree (VVD) is erg tevreden met de beslissing. 'Het gaat hier om festivalbezoekers op een afgesloten terrein die vaak in de brandende zon enorme inspanningen leveren. Deze groep moet optimaal beschermd worden tegen uitdroging en uitputting en daarom onbeperkte toegang hebben tot gratis drinkwater.'

De regels gaan aan het einde van dit jaar in, festivals krijgen dan alleen een vergunning als ze kunnen aantonen dat bezoekers hun flesjes kunnen bijvullen.