Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ambulancepersoneel mocht Vluchtgebouw niet in

27 augustus 2014, 16.59 uur · Aangepast 3 september 2014, 08.36 uur

Het ambulancepersoneel mocht het vluchtgebouw in Nieuw-West niet betreden toen een vluchteling maandagnacht van de trap viel. Dat bevestigt de politie tegen AT5.

Maandag was er een onderzoek naar asbest, zoals gebruikelijk als dit soort panden gekraakt worden. Eerder was er koper uit het gebouw gestolen, hierdoor was het risico op de aanwezigheid van asbest verhoogd. 

De vluchteling viel echter maandagnacht, door een reling die losliet toen hij met en groepje vrienden praatte. Vervolgens viel hij met zijn hoofd op een betonnen vloer. 

Dat gebeurde nog voor het onderzoeksrapport over het asbest afgerond was. Hierdoor mocht ambulancepersoneel het gebouw niet in. De andere vluchtelingen hebben hem naar buiten getild. Het slachtoffer heeft zijn nekwervel gebroken en een hersenbloeding opgelopen.

'Iedereen is geïrriteerd en boos. We voelen ons aan ons lot overgelaten. Dit moet nu stoppen', zegt één van de vluchtelingen. De groep kraakte het pand aan de Jan Tooropstraat in Nieuw-West afgelopen zaterdag. 

Ambulancebroeders betreden Vluchtgebouw niet wegens asbestgevaar. Asielzoekers moeten hun vriend met gebroken nek zelf naar buiten dragen.

— Marieke Kessel (@mkssl) August 27, 2014