Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

VIDEO Agent schiet aanstormende hond neer

29 augustus 2014, 15.07 uur · Aangepast 11 september 2014, 17.27 uur

Een agent in West heeft vanochtend meerdere keren op twee honden geschoten, één van de twee beesten is uiteindelijk door een kogel geraakt.

De honden zijn volgens de politie losgebroken en hebben een voorbijganger met een hond aangevallen en ook gebeten. Een politiewoordvoerder meldt ook dat een auto zou zijn vernield.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, bleven de beesten agressief. Een van de agenten heeft eerst twee keer in de lucht geschoten. Op beelden is te zien dat de honden daarna op één van de agenten komen afrennen.

De agent schiet vervolgens gericht op de beesten en komt ten val. De eerste twee schoten misten nog hun doel, als de honden weer op de agent afkomen treft een derde kogel één van de beesten in de borst.

De gewonde hond is in een trapportaal aan de Hegelhof gevonden en door de Dierenambulance meegenomen. De andere hond is door de politie en hondenbegeleiders overmeesterd.

Eigenaren: 'Onterecht geschoten'
AT5 sprak de eigenaren van de hond, 'Max was juist heel lief'. Volgens hen is er onterecht op hun hond geschoten. De voorbijganger die is aangevallen door de twee honden zegt zich af te vragen of dat schieten echt nodig was.

Hond moet waarschijnlijk worden ingeslapen. Grote schotwond pic.twitter.com/jbpwQMuwTG

— Annemijn Van Hilten (@annemijnvh) August 29, 2014