Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boze ijscoman: 'Waar gaat dit over? Is dit liberaal Amsterdam?'

5 september 2014, 12.26 uur · Aangepast 5 september 2014, 15.51 uur

IJssalon Monte Pelmo heeft voorlopig toch maar de ijscoprullenbak binnen gezet. Toch vindt ijscoman Peter Aversteeg het nog steeds bizar dat hij zijn afvalbak niet op straat mag zetten.

Hij is de baas van ijssalon Monte Pelmo in de Tweede Anjeliersdwarsstraat in de Jordaan. Om zijn prullebak te behouden zat hij onlangs al een uur op het stadhuis om zijn bezwaarschrift in te dienen. Het stadsdeel wil namelijk dat de ijscoprullebak van de stoep verdwijnt.

Eerder moest de ijssalon al de stoeltjes voor de zaak weghalen. 'Waar gaat dit over? Is dit liberaal Amsterdam?', vraagt Aversteeg zich af nu hij zelfs geen afvalbak voor zijn deur mag zetten. Volgens de gemeente is de stoep te smal en de ijscoprullebak ook nog eens reclame, maar andere winkeltjes mogen gewoon kledingrekken voor de deur zetten.

'Ik kan alleen maar hopen dat er voldoende mensen in het dagelijks bestuur zitten die heel verstandig zijn, die er een goed ei over leggen en tot een voor mij positieve beslissing komen', zegt Aversteeg. Dat ei legt het dagelijks bestuur op 6 november.