Nog altijd chaos bij nieuwe pontsteiger achter CS

0
Whatsapp

Stad

Nog altijd chaos bij nieuwe pontsteiger achter CS

22 september 2014, 19.58 uur · Aangepast 23 september 2014, 20.08 uur

De nieuwe steiger bij de pont achter het Centraal Station blijft voor gevaarlijke situaties zorgen.

Fietsers en scooters razen over het fietspad dat precies langs de steiger loopt, terwijl reizigers die de pont op en af moeten geen kant op kunnen. Eén reiziger kwam onlangs zelfs zo hard ten val, dat ze haar been brak.

Nieuwe pont
Begin juli plaatste de gemeente een nieuwe opstapsteiger voor een extra pont achter het Centraal Station. Door toenemende drukte ontstonden eerder namelijk op de pont gevaarlijke situaties. Maar deze nieuwe steiger leverde ook weer gevaarlijke situaties op, doordat reizigers die de pont afkomen, direct op het aangrenzende fietspad staan. 

Om dit probleem te ondervangen zijn inmiddels borden geplaatst, maar die lijken nog weinig effect te sorteren, getuige het ongeluk dat Willeke Meijerink onlangs had. Bij het oprijden van de pont kwam ze ten val toen ze schrok van een tegemoetkomende scooter. Ze brak haar kuitbeen en scheurde haar enkelbanden. 'Normaal geef ik les aan groep 3, maar ik kan nu weken niet werken', vertelt ze.  

Naar eigen zeggen wordt Willeke met haar klacht over de aanhoudende onveilige situatie van het kastje naar de muur gestuurd. 'Ik heb al bij de gemeente een klacht ingediend, die sturen me we door naar de GVB. Het GVB stuurt me weer door naar de gemeente. Ze nemen de klacht niet serieus en dat vind ik echt verschrikkelijk. Moet er dan eerst een dode vallen voordat er wat aan gedaan wordt?'

Blackspot
In een reactie laat de gemeente weten niet op de hoogte te zijn van de ongelukken. Wel geeft ze aan dat de situatie bij de pont inderdaad niet ideaal is. Inmiddels is de werkgroep Blackspots Amsterdam gevraagd om de situatie ter plekke te bekijken. 

Whatsapp