Start van hoofdcontent

Stad

nl

Live discussie over taalachterstand bij kinderen

23 september 2014, 12.57 uur · Aangepast 23 september 2014, 21.03 uur

Bijna de helft van alle kinderen in Amsterdam tussen de 2,5 en 4 jaar hebben een taaIachterstand. De gemeente wil daar nu iets aan doen door peuters eerder naar school te laten gaan.

Het schooltelevisieprogramma Basta besteedt de hele maand al aandacht aan taal in de stad. Vandaag is er een live discussie over dit onderwerp.

In Basta Live gaat presentator Iven Cudogham in gesprek met o.a. taaldeskundige Marten van der Meulen. De Amsterdamse zanger Jayh komt ook langs in de studio. Hij is bekend van de hit 'Mooie Dag'. Jayh vertelt over hoe hij speelt met taal en woorden in zijn muziek. Tijdens de uitzending discussiëren kinderen uit groep 8 van basisschool de Waterkant live via een hang-out verbinding met de gasten in de AT5-studio.

Kijk tussen 13:00 en 13:30 uur live mee naar Basta Live via www.bastaschooltv.nl (klik op de Amsterdam is Taal banner) of via www.at5.nl. Wilt u thuis ook uw mening geven tijdens Basta Live? Dat kan uiteraard via Twitter. Vergeet niet de hashtag #taalwijs te gebruiken.

De studio wordt klaargemaakt voor de live-uitzending van vanmiddag. #taalwijs pic.twitter.com/gYKQM4jO6q

— BastaTV (@BastaTV) September 23, 2014