Start van hoofdcontent

Stad

nl

Olcay Gulsen stopt nu echt met konijnenwol

10 oktober 2014, 22.24 uur · Aangepast 12 oktober 2014, 13.19 uur

Het Nederlandse kledingmerk SuperTrash haalt alsnog drie artikelen waarin angorawol is verwerkt uit het assortiment. Dat heeft eigenaar Olcay Gulsen vrijdag laten weten.

Dierenorganisatie PETA was deze week online een actie gestart tegen het merk. De organisatie had ontdekt dat het kledingmerk in zijn collectie toch angorawolproducten had opgenomen, ondanks een eerdere belofte dat niet te doen. SuperTrash zei in eerste instantie dat de angorawol gegarandeerd op diervriendelijke wijze was verkregen en de gewraakte drie artikelen te handhaven.

'Ik ben enorm onder de indruk van de reacties die ik heb gekregen de afgelopen dagen en heb daarom besloten de drie betreffende producten per direct uit het assortiment te halen', aldus Gulsen.

Dierenmishandeling
SuperTrash en andere modemerken en -ketens hadden vorig jaar beloofd geen kledingstukken met angorawol meer te zullen verkopen. Dat deden ze nadat PETA een anti-campagne was begonnen, onder meer met een onlinefilm. Die liet zien hoe levende angorakonijnen bij een producent in China op brute wijze van hun vacht werden ontdaan.