Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politieagenten op A10 beschoten na liquidatiepoging Oost

14 oktober 2014, 11.19 uur · Aangepast 16 oktober 2014, 09.35 uur

De schietpartij in café De Zon aan de Pretoriusstraat in Oost vrijdagavond is mogelijk een poging tot een liquidatie geweest. Twee motoragenten werden na de liquidatiepoging op de A10 door de vluchtende verdachten beschoten.

De politie vermoedt dat het om een liquidatiepoging gaat omdat de daders erg doelgericht te werk gingen. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

's Avonds laat werden de bezoekers van het café opgeschrikt door twee mannen die vanuit de deuropening kennelijk in het wilde weg naar binnen schoten. Daarbij raakte een 32-jarige man zwaargewond. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens getuigen stapten de daders uit een zwarte BMW, waarvan de bestuurder bleef zitten. Het duo liep naar de kroeg en vuurde tientallen kogels af. Daarna vluchtten ze weg in de auto. Tijdens die vlucht schoten ze op de A10 op twee motoragenten die hen achterna kwamen. Die werden niet geraakt maar stopten wel met de achtervolging. De gestolen auto is later brandend gevonden in Zuidoost.

Uit onderzoek naar de achtergrond van de slachtoffers is nog niets naar voren gekomen dat ze in verband brengt met zware criminaliteit. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.