112

NL
V

Slachtoffer schietpartij café De Zon: 'M'n halve poot lag eraf'

15 oktober 2014, 17.43 uur · Aangepast 16 oktober 2014, 14.04 uur

De man die afgelopen vrijdag bij een schietpartij in café De Zon in zijn been werd geraakt, noemt het een godswonder dat hij nog leeft.

De man was naar eigen zeggen net klaar met werken en kwam nog even een biertje drinken in het café. Hij was nog geen 10 minuten binnen toen hij geraakt werd door rondvliegende kogels. Hij werd 'slechts' geraakt in zijn been omdat hij tijdens het schieten in een rookruimte achter in het café, een sigaretje aan het roken was.

Schietpartij
'Ik stond in de rookruimte naar een samenvatting van Nederland - Kazachstan te kijken toen ik opeens allemaal knallen hoorde'. Eerst dacht de man dat het om vuurwerk ging, maar toen voelde hij dingen langs zijn benen vliegen. Op het moment dat hij zijn broek optrok schrok hij zich een ongeluk. 'Mijn halve poot lag eraf'.

In hoofd geraakt
Een andere gast, naast wie de man even daarvoor nog aan de bar zat, was minder gelukkig. Hij raakte bij de schietpartij zwaargewond en ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens de man is het zwaargewonde slachtoffer bij de schietpartij in zijn hoofd geraakt.

Bang
Ook de man zelf ligt in het ziekenhuis waar hij moet revalideren van een schotwond onder zijn knie en net boven zijn wreef. De man laat overigens weten dat hij de gehele tijd met zijn rug naar de schietpartij gestaan heeft en dat hij niets gezien heeft. Hij is erg bang nu het er op lijkt dat de schietpartij te maken heeft met eerdere liquidaties, zoals in de Staatsliedenbuurt.

'Ik ben een simpele hardwerkende man die nooit met dit soort dingen te maken heeft gehad. Bij mij gaat het erom dat ik nog niet 10 minuten binnen was als bezoeker en als een godswonder nog leef', zo zegt hij tegen AT5.

De man doelt met zijn uitspraak over de Staatsliedenbuurt op het bericht dat de schutters het mogelijk gemunt hadden op Marchano P., die weer gelinkt wordt aan een liquidatie in Antwerpen.