Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van der Vaart wil door tot z'n 40e, maar niet per se bij Ajax

16 oktober 2014, 11.02 uur · Aangepast 16 oktober 2014, 16.21 uur

Rafael van der Vaart is nog lang niet klaar met voetballen. 'Ik wil door tot m'n veertigste', vertelt de aanvoerder van HSV tegen NUSport.

Maar of de middenvelder ooit nog naar Ajax komt, is maar de vraag. 'Je vader zegt dat je zeker afsluit bij Ajax', legt de inverviewer de 31-jarige Van der Vaart voor. 'Dat gevoel heb ik niet', antwoordt de international. 

Van der Vaart ziet zichzelf liever nog even in Zuid-Europa voetballen. 'Ik wil nog een keer in Italië spelen. Daar mag je als voetballer wat ouder zijn'.

In de spits bij Ajax
Begin dit seizoen had Ajax-trainer Frank de Boer nog contact met Van der Vaart over een terugkeer. Hij stelde de middenvelder voor om bij Ajax in de spits te komen spelen. 'Vooropgesteld: ik vind hem een fantastische trainer en een fantastisch mens. Maar toen hij over die spitspositie begon, zei ik tegen hem: 'Tegen Zwolle hadden jullie in de bekerfinale met mij op het middenveld niet met 5-1 verloren.' Goed, ik kan in de spits spelen. Zeker hoe hij het uitlegde, met veel vrijheid. Zeg nooit, nooit. Maar ik voel er nog niet veel voor nu', aldus Van der Vaart.