Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politievakbond: 'Extra alert na dreiging aanslag op agenten'

18 oktober 2014, 20.03 uur · Aangepast 21 oktober 2014, 15.57 uur

Politievakbond ACP adviseert agenten om extra alert te zijn. Dat zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van van de vakbond tegen AT5 naar aanleiding van de arrestatie van een 26-jarige man, die verdacht wordt van het voorbereiden van een aanslag op agenten.

De verdachte, een Marokkaanse man die illegaal bij familie verbleef, werd woensdag aangehouden nadat inlichtingendienst AIVD informatie over hem had gekregen. Bij een huiszoeking werden geen wapens of concrete plannen voor een aanslag aangetroffen. Vrijdag werd besloten dat de man twee weken langer in voorarrest blijft.

Gerrit van de Kamp kan inhoudelijk niets zeggen over de zaak, maar benadrukt dat het politiekorps inmiddels is ingelicht over de dreiging. Ook kan hij niet zeggen over de extra maatregelen genomen zijn. 'Ik denk dat iedereen wel geschrokken is, maar het belangrijkste is dat er gehandeld werd voordat er daadwerkelijk een aanslag gepleegd werd', aldus de voorzitter van de politievakbond.

Volgens Van de Kamp horen risico's bij het politievak, maar wordt de dreiging wel groter. Ook blijven de risico's niet tot agenten beperkt: 'Kogels maken geen onderscheid tussen politiemannen of -vrouwen en burgers, daar moeten we realistisch over zijn. Tegelijk weten we dat we de risico's niet helemaal kunnen uitbannen'.