Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vermoedelijk nieuwe drugsdode: man raakte onwel in politiebureau

26 oktober 2014, 12.27 uur · Aangepast 28 oktober 2014, 16.22 uur

Een 22-jarige man is vannacht overleden nadat hij onwel werd in een politiebureau. Hij had drugs gebruikt, laat de politie weten.

Rond 4.00 uur gingen hulpdiensten naar politiebureau Waddenweg in Noord. De man was eerder die nacht - samen met een ander - onwel aangetroffen aan de Reguliersgracht. Hij werd toen naar het ziekenhuis gebracht. Maar de man besloot op eigen houtje het ziekenhuis weer te verlaten.

Agenten troffen hem vervolgens in de buurt van het ziekenhuis aan. Ze wilden dat hij terugging, omdat hij nog niet behandeld was, maar de man weigerde. De agenten hebben hem toen meegenomen naar het 'dagverblijf' in het politiebureau waar hij een matras toegewezen kreeg.

Onderzoek
Daar raakte hij weer onwel. Op een gegeven moment moesten agenten hem reanimeren. Toegesneld ambulancepersoneel nam de reanimatie over. Uiteindelijk overleed hij in het ziekenhuis. 'Het vermoeden bestaat dat de overleden man en de man die nog in het ziekenhuis ligt en ook gereanimeerd is, een hoeveelheid drugs hebben gesnoven. De recherche heeft dit in onderzoek', laat de politie weten. Mogelijk ging het om een combinatie van cocaïne en heroïne.

Omdat de overleden man in het politiebureau onder de zorg van politiepersoneel viel zal de Rijksrecherche een onderzoek instellen.

Engelsman
August de Loor van Stichting Adviesburo Drugs was vanochtend al op de hoogte van het ongeval. Hij zegt tegen AT5 dat het slachtoffer een Engelsman is. Ook benadrukt De Loor dat deze 'drugsdode' heel anders is dan de drie vorige week tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

'Dit past typisch in het plaatje van het type toerist dat denkt dat Amsterdam een speeltuin is, overmatig drugs gebruikt en het ook nog eens in een donker steegje koopt, waar de kans groter is dat het vervuild is', zegt De Loor.

Martin Damen