Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Mandelapop in vlammen op in Zuidoost

26 oktober 2014, 21.05 uur · Aangepast 28 oktober 2014, 23.55 uur

De enorme Mandelapop die leerlingen van twee basisscholen uit Zuidoost maakten, is dit weekend vernield en in brand gestoken. De kinderen maakten de pop om de opening van het Nelson Mandelapark te vieren, sindsdien stond hij in het betreffende park.

Op Facebook en via Twitter wordt ontsteld gereageerd op de vernieling. Zo schrijft PvdA raadslid Dennis Boutkan: 'Totaal zinloze vandalisme (?) daad om door schoolkinderen gemaakte pop #NelsonMandela af te branden'.

Totaal zinloze vandalisme(?) daad om door schoolkinderen gemaakte pop #NelsonMandela af te branden pic.twitter.com/qh8Im3z50R

— Dennis Boutkan (@DennisBoutkan) 26 oktober 2014

Ook wethouder Eric van der Burg reageert via Twitter: 'Zie op FB foto's van de in de brand gestoken Mandelapop waar de GroenLinks fractievoorzitter zo idioot op geregeerd had, #triest'. Van der Burg refereert aan de eerdere ophef rond de pop. Tijdens de opening van het Mandelapark liep de fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidoost boos weg, omdat zij de pop te veel op Zwarte Piet vond lijken.

Zie op FB foto's van de in de brand gestoken Mandelapop waar de Groen Links fractievoorzitter Zuidoost zo idioot op gereageerd had, #triest

— Eric van der Burg (@ericvanderburg) 26 oktober 2014

Wie de pop dit weekend vernield heeft is onduidelijk, daarom is het vooralsnog gissen naar de motieven voor de daad.