Start van hoofdcontent

Stad

nl

@Ikben020 heeft een snor

30 oktober 2014, 10.34 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 15.08 uur

Iedere week vertelt een andere Amsterdammer zijn of haar verhaal over de stad via ons Twitter-account @Ikben020. Deze week is het de beurt MoRun-bedenker Hendrik Nuyens

Maar zoals gebruikelijk stelt onze nieuwe @Ikben020 zich eerst even voor!

Hoi Hendrik! Wie ben je en waar kunnen we je van kennen?
 
Ik ben Hendrik Nuyens. Internationale Brabander en al 7 jaar woonachtige in de mooiste en stad van de wereld, Amsterdam. Ik werk als Partner Manager bij SEOshop aan de Keizersgracht. Daarnaast heb ik een eigen bedrijfje van waaruit ik muziek produceer en feesten en evenementen organiseer. Je kent me misschien als oprichter van de Movember Run Amsterdam (MoRun). De MoRun is een ludiek hardloop evenement dat als doel heeft om aandacht en geld te verzamelen voor Movember: de organisatie die zich inzet om de gezondheid van mannen een nieuw gezicht te geven. In de maand Movember laten mannen (MoBro's) hun snor staan om aandacht en geld te verzamelen voor prostaat- en teelbalkanker onderzoek.

Waar woon je ongeveer in Amsterdam? En hoe lang al? 
Ik ben geboren in Brabant maar grotendeels opgegroeid in het buitenland (Frankrijk, America, Finland, Canada, Duitsland, Zwitserland) en woon nu sinds 7 jaar in Amsterdam Oost. Amsterdam is mijn thuis geworden, de stad die mijn hart heeft veroverd. Voorlopig ben ik hier niet weg te krijgen. Elke dag cruise ik op mijn longboard langs de Amstel naar mijn werk in hartje centrum. Door de weeks ben ik voornamelijk te vinden rondom de 9straatjes, en 's-avonds en in het weekend vind ik het heerlijk om vanuit Oost uren lang door de hele stad te dwalen.

Wat kunnen we verwachten van jou als @Ikben020? 
Als Internationale Brabander ben ik natuurlijk van de Gezelligheid met een zachte G. Amsterdammers staan niet direct bekend om hun gastvrijheid maar ik wil de volgers voorstellen aan de gezelligste en meest gastvrije plekken en mensen van de stad. Daarnaast ga ik volgers mee nemen in mijn eerste week als MoBro en voorbereidingen rondom de MoRun. De 2e jaarlijkse MoRun vind plaats op zondag 30 november in het Vondelpark. Morgenavond begint Movember door afscheid te nemen van mijn baard.

Meer Hendrik? Kijk donderdagmiddag naar Smaakmakers op AT5 en natuurlijk via @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier.