Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeenteraadslid GroenLinks: 'miljarden bezitten is asociaal'

4 november 2014, 13.56 uur · Aangepast 5 november 2014, 13.51 uur · Foto: Flickr / 24oranges.nl

Gemeenteraadslid Jorrit Nuijens (GroenLinks) vindt het bezitten van een paar miljard 'eigenlijk per definitie asociaal'. Op Twitter haalt hij fel uit naar miljardairs.

Nuijens vindt het 'belachelijk dat je überhaupt oneindig vermogen kan hebben' en geeft aan dat hij onze economie diefstal vindt. Hij krijgt stevige kritiek te verwerken op zijn uitspraken. 

Ik vind onze economie diefstal. Van elkaar, van armeren, vd 3e wereld. Vooral van de Planeet. Nivelleren is dat onrecht achteraf corrigeren.

— Jorrit Nuijens (@JorritNuijens) 4 november 2014
De nieuwe top 5 van de Quote 500 is dinsdag bekend gemaakt. Charlene de Carvalho-Heineken staat door de nieuwe spelregels van Quote niet meer op nummer 1, omdat er alleen nog rijken op de lijst komen die officieel in Nederland wonen. De nieuwe nummer 1 is Frits Goldschmeding, die 3,2 miljard euro bezit.

Belachelijk, dat je überhaupt oneindig vermogen kan hebben. Een paar miljard bezitten is -je m'excuse- eigenlijk per definitie asociaal.

— Jorrit Nuijens (@JorritNuijens) 4 november 2014 Dit weekend presenteerde GroenLinks een pamflet waarin staat dat het tijd is 'voor een nieuwe nivelleringspolitiek'. De landelijke partij wil de allerrijksten meer gaan belasten. De opbrengst wil Tweede Kamerlid Jesse Klaver gebruiken om de belasting op arbeid te verlagen om de werkgelegenheid te stimuleren.