Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Advies Stadsdeel Oost: Appelsap toch naar Flevopark

4 november 2014, 15.31 uur · Aangepast 7 november 2014, 11.43 uur

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost adviseert de burgemeester om het festival Appelsap toch naar het Flevopark te verplaatsen. De vele protesten tegen de verplaatsing lijken dus tevergeefs.

In het Oosterpark kunnen in 2015 geen festivals gehouden worden omdat er werkzaamheden plaatsvinden. Onder andere het Keti Koti Festival, Roots Open Air en de Intreeweek moeten daarom verplaatst worden. Die eerste wordt verplaatst naar de Jaap Edenbaan, de twee andere festivals gaan naar Park Frankendael. 

Ook dinsdagavond protesteren de Vrienden van het Flevopark voor het stadsdeelkantoor. Daar vindt de bestuurscommissievergadering plaats. Na afloop van de manifestatie overhandigen de tegenstanders ook een petitie. Daar staan inmiddels ruim achthonderd handtekeningen onder. 

Appelsap trekt naar verwachting zo'n dertienduizend bezoekers. De Vrienden van het Flevopark maken zich zorgen over de schade die het festival aan de natuur in het park zou kunnen aanrichten en over de overlast die het festival met zich meebrengt voor de buurt. De SP en GroenLinks ondersteunen de actie.