Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouw (22) incasseert knalharde vuistslag en breekt neus

12 november 2014, 18.13 uur · Aangepast 13 november 2014, 21.05 uur

Een 22-jarige vrouw probeerde haar 27-jarige collega te helpen toen hij in elkaar werd geslagen door twee mannen. De vrouw moest haar hulpactie bekopen met een gebroken neus.

Dat gebeurde in de ochtend van 24 juni. Na een avond stappen op het Leidseplein wil zij, samen met een collega, naar huis gaan. 'ik zat op mn scooter en hij op die van hem', vertelt ze aan het AT5-programma Bureau 020. Op dat moment komen twee mannen op ze af lopen en beginnen ze de 27-jarige man uit te dagen. 

Er ontstaat een worsteling waarbij de man een aantal flinke klappen krijgt te verduren. 'Ze zaten boven op hem en probeerde hem te wurgen tot één zei: "Pas op, straks gaat hij dood!"'. De vrouw probeert haar collega te ontzetten, dan komt een gezette man erbij. Hij geeft de vrouw vervolgens een knalharde klap op haar neus.

'Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad. Mijn neus was gebroken, er zit nog een deuk in. Ook houd ik er een litteken aan over omdat hij een ring om had. Het lag helemaal open.' Van de vechtpartij zijn beelden vrijgegeven, op de website van de politie is een uitgebreid signalement van de dader te lezen.