Stad

Politie gaf aan dat er zorg nodig was binnen gezin Ferdyan

14 november 2014, 19.10 uur · Aangepast 15 november 2014, 23.35 uur

Whatsapp

De politie ging na een melding eind vorig jaar voor het laatst langs bij het gezin van Ferdyan, het 10-jarige jongetje dat gisteren doodgestoken werd. Toen werd er besloten dat er professionals ingeschakeld moesten worden.

De 46-jarige vader van Ferdyan is aangehouden als verdachte in de zaak. Het lijkt te gaan om een familiedrama. In de afgelopen vier jaar kreeg de politie twee keer een melding van problemen bij het gezin in de Houtrijkstraat in West. De laatste keer was oktober 2013.

Wat de politie doet als zij zo'n melding binnen krijgen? 'We beoordelen de situatie, dat hebben we vorig jaar ook gedaan. En dan schatten we in wat er moet gebeuren. Moeten er professional bij komen? En daar handelen we dan ook naar', zegt een woordvoerder.

Extra opletten
'Vorig jaar zijn er professionals in contact gebracht met deze man', zegt hij, doelend op de vader van Ferdyan. De politie gaf dus aan dat er zorg nodig was. 'Dan is het vooral aan anderen om zich er mee bezig te houden', vertelt de voorlichter. Er is daarna nooit naar de politie teruggekoppeld dat zij extra moesten opletten.

Jeugdzorg Amsterdam liet vandaag weten dat zij geen actuele of lopende dossier over dit gezin hebben. De gemeente gaat nu samen met alle instanties onderzoeken of dit gezin wel of niet bij hen bekend was.

Ondertussen is de buurt vooral bezig met het verwerken van de schok. Waarschijnlijk zal er zeer binnenkort een stille tocht zijn, ter nagedachtenis van Ferdyan.

Whatsapp