Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie onderzoekt bedreigingen door 'Bijlmerboys'

19 november 2014, 16.17 uur · Aangepast 21 november 2014, 14.48 uur · Foto: ©Damian Monsma

De politie onderzoekt foto's die op internet zijn verschenen die zouden zijn geplaatst door een groep die zich Bijlmerboys noemt.

Op de foto's, die website Geenstijl vandaag heeft geplaatst, staan foto's van zware wapens en drugs. Een man poseert met twee vuurwapens en daarnaast wordt er gedreigd alle zogenoemde 'blanke haters' een lesje te leren. Dit naar aanleiding van de racistische reacties op een selfie van voetballer Leroy Fer.  'Die blanken haters blijven door gaan met mij mensen beledigen. En ik ga ze allemaal een lesje leren Eh, boys, doen jullie je ding maak je niet druk er staan 400 mannen klaar voor oorlog. Black Power', is geschreven naast de foto.

Ook is de tekst te lezen bij een foto van Quinsy Gario: 'Wie hem iets aandoet, kom ik persoonlijk opzoeken en zo niet schiet ik 50 blanke haters neer in 5 min, let op.'  

De politie onderzoekt de foto's. Mogelijk zijn de foto's afkomstig van het wereldwijde web. 'Ook de man met de wapens is onderwerp van onderzoek', laat een politiewoordvoerder aan AT5 weten.

Jaja die dag gaat komen dan dood ik al die blanken haterssss Let op die dag gaat komen

A photo posted by GA DOOD VOOR ME VOLK. (@bijlmerboys) on

Wie hem iets aan doet kom ik persoonlijk opzoeken en zo niet schiet ik 50 blanken haters neer in 5min let op

Een foto die is geplaatst door GA DOOD VOOR ME VOLK. (@bijlmerboys) op