Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van der Laan niet bang voor imagoschade door drugs

3 december 2014, 22.41 uur · Aangepast 5 december 2014, 11.19 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan is niet bang dat de matrixborden die waarschuwen voor vervuilde cocaïne, imagoschade opleveren. Van der Laan wil er alles aan doen om nieuwe slachtoffers te voorkomen.

De afgelopen maanden werden zeventien toeristen het slachtoffer van witte heroïne, die verkocht werd als cocaïne. Drie jongen Britten overleden na gebruik van het goedje, dat in hogere dosering veel gevaarlijker is dan cocaïne. Sindsdien maakt de politie jacht op de straatdealer die de heroïne verkoopt. 

Ook worden er geen halve maatregelen genomen om toeristen weg te houden van het dodelijke spul. Zo staan er op verschillende plekken in de stad matrixborden met waarschuwingen voor toeristen. Ook worden er flyers uitgedeeld aan toeristen die per bus op het Amstelstation aankomen en op Centraal Station, Schiphol en in de binnenstad. Acties waarover geschreven wordt in (inter)nationale media.

'Vindt u het niet slecht voor de stad, willen de mensen weten, al die aandacht? Het antwoord op die vraag is 'nee'. Ik zou het slecht vinden als we dit niet deden', schrijft de burgemeester in zijn wekelijkse column in dagblad Metro. Ook schrijft Van der Laan dat toeristen de inspanningen waarderen en verrast te zijn dat er zo openlijk gewaarschuwd wordt voor de gevaren van drugs.